Berliin süüdistab Teherani Iisraeli provotseerimises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria avaldatud pilt, mis näitab, kuidas Iisraeli raketid lendavad sõjaväebaaside suunas Damaskuses Süürias.
Süüria avaldatud pilt, mis näitab, kuidas Iisraeli raketid lendavad sõjaväebaaside suunas Damaskuses Süürias. Foto: Uncredited / AP

Venemaa püüab pärast Iraani ja Iisraeli raketilöökide vahetamist olukorda lahendada ja kutsub pooli vaoshoitusele, Berliin süüdistab Iraani raketirünnakute tõttu provokatsioonis.

Saksa välisministeeriumi pressiesindaja ütles, et Iraani rünnak oli tõsine provokatsioon, mille nad mõistavad tõsiselt hukka. «Nagu me oleme alati rõhutanud, siis Iisraelil on õigus ennast kaitsta,» lausus pressiesindaja ja lisas, et samas on ülimalt oluline, et pinged edasi ei eskaleeruks.

«Meil on arenenud sidemed kõikide pooltega ja kutsume tõepoolest vaoshoitusele,» ütles Vene asevälisminister Mihhail Bogdanov ja lisas, et Venemaa üritas juba enne raketilöökide andmist olukorda lahendada.

Prantsusmaa president Emmanuel Macron kutsus täna samuti Iisraeli ja Iraani üles vältima pingete eskaleerumist pärast seda, kui Iisrael ründas kümneid Iraani sõjalisi taristuid Süürias, vahendas AFP.

Macron lisas, et kavatseb arutada teemat ka Saksamaa liidukantsler Angela Merkeliga, kellega nad kohtuvad täna Aacheni linnas Lääne-Saksamaal.

Iisraeli sõjavägi teatas varem, et tabas täna öösel Süürias kümneid Iraani sõjalisi sihtmärke pärast seda, kui väidetavalt Iraani üksused tulistasid rakettidega Iisraeli üksusi Golani kõrgendikel.

Sõjaväe pressiesindaja Jonathan Conricuse sõnul ründas Iisrael luure- ja logistikapunkte, hoidlaid, sõidukeid ning kohta, kust tulistati rakette Iisraeli üksuste pihta. Iisraeli kaitseministri Avigdor Liebermani sõnul sai sõjavägi pihta peaaegu kõigile Iraani sõjalistele taristuobjektidele Süürias.

See oli viimaste aastate üks suuremaid Iisraeli sõjalisi operatsioone ja suurim Iraani üksuste vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles