Pence: Muelleril on aeg Venemaaga kokkumängu juurdlus lõpetada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA asepresident Mike Pence.
USA asepresident Mike Pence. Foto: Michael Brochstein/Sipa USA/Scanpix

Eriprokurör Robert Muelleril on aeg lõpetada juurdlus Venemaa sekkumise osas USA 2016. aasta presidendivalimistesse, ütles asepresident Mike Pence eile.

«Minu arvates on riigi huvides aeg selle otsad kokku tõmmata,» ütles Pence NBC Newsile. «Ma julgustaksin väga lugupidavalt eriprokuröri ja tema meeskonda tööd lõpule viima.»

Asepresidendi sõnul on Trumpi valitsus teinud Muelleri juurdlusega täielikult koostööd ning andnud muuhulgas üle üle miljoni dokumendi.

Trump ise on nimetanud uurimist korduvalt nõiajahiks.

Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) endine direktor Mueller uurib Trumpi kampaaniameeskonna võimalikku kokkumängu Venemaaga presidendivalimiste eel ja ajal ja seda, kas president takistas mullu mais FBI direktorit James Comeyd vallandades õigusemõistmist. Enne eriprokuröri uuris võimalikku kokkumängu FBI.

Ajakirjanik püüdis saada asepresidendilt teavet uudise kohta, et ettevõtted maksid president Donald Trumpi isiklikule advokaadile Michael Cohenile miljoneid dollareid. Pence ütles, et see on eraasi ja tema ei tea sellest midagi.

Trumpi kauaaegne abiline Cohen on uurimise all ka rolli eest vaikimisraha maksmises pornotäht Stormy Danielsile enne 2016. aasta presidendivalimisi.

Daniels ehk Stephanie Clifford sai 130 000 dollarit enne 2016. aasta presidendivalimiste kampaaniat selle eest, et ei rääkinud avalikkuses seksisuhtest Trumpiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles