Vene ajakirjanikku pussitanud mees saadeti vaimuhaiglasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boriss Grits.
Boriss Grits. Foto: Vitaly Ruvinsky / AP/Scanpix

Eelmisel aastal Moskvas ajakirjanik Tatjana Felgenhauerit pussitanud Boriss Grits pääses küll vangistusest, aga peab minema psühhiaatrilisele ravile, otsustas Moskva kohus.

Tatjana Felgenhauer.
Tatjana Felgenhauer. Foto: Alexei Venediktov / AP/Scanpix

Vene-Iisraeli topeltkodakondsusega Grits tungis eelmise aasta oktoobris Ehho Moskvõ toimetusse ning ründas seal Kremli suhtes kriitilist Felgenhauerit, pussitades teda kaela.

Uurimise järel teatasid prokurörid, et Grits polnud oma tegudest rünnaku ajal teadlik. Kohus otsustas ta vastutusest vabastada ning ravile saata.

Ehho Moskvõ eetris rääkinud peatoimetaja asetäitja Felgenhauer väitis, et on kohtuotsusega rahul. «Hea, et see läbi sai ja ta isoleeritakse. Aitäh, et te tal minna ei lasknud. Peamine on, et ta terveks ravitaks,» teatas naine.

Ohvri sõnul ei uskunud ta alguses, et Grits vaimselt haige oli ning arvas, et tegu oli planeeritud rünnakuga. Ründaja sugulaste väiteid lugedes on ajakirjanik aga meelt muutnud ja ei soovi enda sõnul vandenõuteooriatesse laskuda.

Boriss Grits.
Boriss Grits. Foto: Eugene Odinokov / Sputnik/Scanpix

Enne rünnakut kurtis Grits oma blogis, et Felgenhauer jälitas teda. Samuti uskus mees, et tal oli ohvriga telepaatiline side.

Felgenhauer osaleb aktiivselt poliitilise opositsiooni üritustel ning tema Facebooki lehel on tuhandeid jälgijaid. Paljud süüdistasidki rünnakus Venemaa võime. Venemaal on tõsine probleem ajakirjanike vastu suunatud rünnakutega ning 1992. aastast alates on tapetud 58 ajakirjanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles