Austraalia tulistamises hukkunud olid kõik ühe pere liikmed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulistamises surma saanud Katrina Miles koos oma nelja lapsega.
Tulistamises surma saanud Katrina Miles koos oma nelja lapsega. Foto: 9 News Perth / Youtube

Austraalia viimase paarikümne aasta suurima hukkunute arvuga tulistamise kõik seitse ohvrit olid ühe pere kolme eri põlvkonna esindajad.

Mõrva ja enesetapu ohvritena tuvastati laupäeval 35-aastane Katrina Miles ja tema neli last – kolm poissi ja üks tüdruk vanuses kaheksa kuni 13 eluaastat –, kes kõik leiti reedel Lääne-Austraaliast Margaret Riveri veinipiirkonnas asuva maamaja kuurist.

Milesi ema 58-aastane Cynda Miles leiti samal krundil asuvast majast ja tema isa 61-aastane Peter Miles maja juurest õuest, ütles politseiametnik Chris Dawson.

Majapidamisest leiti ka kolm Peter Milesi nimele registreeritud tulirelva.

«Ma tahaks rõhutada, et politsei hinnangul ei olnud keegi teine nende kuritegudega seotud. Politsei ei otsi ühtegi teist kahtlusalust,» kinnitas Dawson oletusi, et üks pereliige tappis teised ja enda. Tema väitel ei saa aga veel kindlalt öelda, kes neist oli tulistaja.

Ta lisas vaid, et politseile teatas tulistamistest meesoost helistaja, kes viibis majapidamises ning oli ilmselt tapja.

Mileside perekond tegi politsei vahendusel ka avalduse: «Me oleme murtud sellest šokeerivast juhtumist. Me oleme hämmingus ja püüame mõista, kuidas see sai toimuda. Palume avalikkusel hoiduda spekulatsioonidest selle traagilise juhtumi asjaolude üle.»

Perekonna naaber Felicity Haynes ütles telekanalile ABC, et tegu oli hoolivate inimestega. «Nad olid sotsiaalselt väga tundlik perekond, kes andis endast parima, et luua turvalist kogukonda ja just seepärast on see nii šokeeriv,» lausus ta.

Üks naaber rääkis ajalehele The West Australian, et ärkas tulistamise peale kell 4 reede hommikul, kuid arvas, et keegi laskis lähikonnas kängurusid.

«Ma hakkasin midagi muud kahtlustama alles siis, kui nägin politseid,» rääkis Meg Jones ajalehele. «Lasud olid ajaliselt üksteisest lahus, nende vahel oli üsna pikk paus.»

Katrina ja Cynda Milesi postitused Facebookis annavad mõista, et kõik lapsed olid autistlikud ning neid õpetati kodus.

Majapidamine Osmingtonis Lääne-Austraaliast, kust leiti reedel seitsme inimese surnukehad. Kõik hukkunud olid ühe pere liikmed.
Majapidamine Osmingtonis Lääne-Austraaliast, kust leiti reedel seitsme inimese surnukehad. Kõik hukkunud olid ühe pere liikmed. Foto: Ricahrd Wainwright / AP / Scanpix

Tulistamine toimus Osmingtoni väikelinnas Margaret Riveri lähistel, mis on turistide seas populaarne veini, surfivõimaluste ja looduse poolest.

Massitulistamised on Austraalias haruldased ning reedene rünnak oli ohvriterohkeim alates 1996. aastast, kui 35 inimest sai surma tulistamises Port Arthuris Tasmaanias. Pärast seda keelustas Austraalia valitsus poolautomaatsed tulirelvad, algatas tulirelvade tagasiostuprogrammi ja karmistas relvaseadusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles