Süüria rahukõneluste järgmisel voorul on lubanud kohal olla kõik osapooled (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria uudisteagentuuri SANA foto näitamas Süüria armee tanki liikumas al-Hajar al-Aswadi piirkonnas Damaskuse lõunaosas, kus on käimas rünnak ISISe positsioonidel.
Süüria uudisteagentuuri SANA foto näitamas Süüria armee tanki liikumas al-Hajar al-Aswadi piirkonnas Damaskuse lõunaosas, kus on käimas rünnak ISISe positsioonidel. Foto: AFP PHOTO / HO / SANA / SCANPIX

Süüria relvarahu garantriigid ning Damaskuse ja relvastatud opositsiooni esindajad kinnitasid, et osalevad tuleva nädala esmaspäeval ja teisipäeval toimuval Astana Süüria rahukõneluste voorul, teatas Kasahstan.

«Eelseisvatel kõnelustel, mis toimuvad 14.–15. maini Kasahstani pealinnas, osalevad delegatsioonid garantriikidest Venemaalt, Türgist ja Iraanist ning Süüria valitsusest ja Süüria relvastatud opositsioonist,» teatas Kasahstani välisministeerium laupäeval.

Kõneluste plenaaristung toimub 15. mail.

Venemaa delegatsiooni juhib presidendi eriesindaja Süürias Aleksandr Lavrentjev, Türgi delegatsiooni asevälisminister Sedat Onal ning Iraani delegatsiooni välisministri erinõunik poliitikaasjades Hossein Jaberi Ansari.

Esmaspäeval algav voor on järjekorras üheksas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles