Mehhiko valimiskomisjon kõrvaldas 17 transsoolise naisena esinenud meeskandidaati

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nn kolmanda soo esindajad muxe'd pressikonverentsil Oaxacas. 17 inimest, kes väitsid end olevat muxe'd, kõrvaldati osariigis valimisteks üles seatud kandidaatide nimekirjast.
Nn kolmanda soo esindajad muxe'd pressikonverentsil Oaxacas. 17 inimest, kes väitsid end olevat muxe'd, kõrvaldati osariigis valimisteks üles seatud kandidaatide nimekirjast. Foto: PATRICIA CASTELLANOS / AFP / SCANPIX

Mehhiko Oaxaca osariigi valimiskomisjon lükkas reedel tagasi eri parteidesse kuuluva 17 meeskandidaadi taotlused, kes soovisid end 1. juulil toimuvateks valimisteks registreerida kui transsoolisi naiskandidaate.

Lõuna-Mehhikos asuva Oaxaca valimisinstituut ütles, et 17 kandidaati on ajutiselt kõrvaldatud oletatava eeskirjade rikkumise tõttu. Asutus ei täpsustanud, milles rikkumised seisnevad, kuid lisas, et jälgib tähelepanelikult, et põhiseaduses sätestatud võrdsuse põhimõtet järgitaks ning et naistel oleks tagatud ligipääs piirkondlikku esindusse.

Mehhiko kohalik meedia kirjutas, et parteid on hädas naiskandidaatide leidmisega valimiste eel, mil riigile valitakse uus president ja tuhanded kohaliku tasandi esindajad, ning seepärast on asutud naistele mõeldud kohti täitma meestega, kes väidavad, et nad on transsoolised naised.

Oaxaca osariigis Zapoteci kultuuri esindajate seas eksisteerivad traditsiooniliselt inimesed, keda tuntakse kui muxe'sid – nad on sündinud mehena, kui identifitseerivad end korraga gei ja naisena. Sageli tunnustatakse neid kui kolmandat sugu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles