Itaalia kohus lubas Berlusconil taas riigiametisse kandideerida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvio Berlusconi.
Silvio Berlusconi. Foto: TIZIANA FABI / AFP/Scanpix

Milano kohus otsustas, et maksupettuses süüdi mõistetud Itaalia ekspeaminister Silvio Berlusconi saab taas kandideerida riigiametisse, teatas Itaalia meedia laupäeval.

Kohus rahuldas 81-aastase Berlusconi advokaatide taotluse reedel, kirjutas päevaleht Corriere della Sera.

Milano peaprokuröri Roberto Alfonso sõnul kaalub prokuratuur kohtuotsuse edasi kaebamist, teatas uudisteagentuur ANSA.

Berlusconi mõisteti maksupettuses süüdi 2013. aastal. Otsuse tõttu ei saanud ta aastaid avalikus sektoris töötada ega sinna kandideerida. Lisaks pidi ta loobuma kohast parlamendi ülemkojas.

Tal oli võimalus asendada vangistus ühiskasuliku tööga ja ta kasutas seda, hooldades ühes raviasutuses Alzheimeri tõvega patsiente.

Viie Tähe Liikumine (M5S) püüdis valimiste järel esmalt valitsust moodustada paremtsentristidega, kuid kõnelused nurjusid erimeelsuste tõttu Liigaga samasse blokki kuuluva erakonna Forza Italia juhi ja ekspeaministri Berlusconi tulevase rolli üle. Di Maio on nõudnud Salvinilt Berlusconi kõrvaleheitmist, kuid Liiga esimees on lubanud oma blokki koos hoida.

M5S ja Liiga juhid teatasid sel neljapäeval edusammudest uue valitsuse moodustamises. Liiga liider Matteo Salvini ja M5S-i juht Luigi di Maio kohtusid neljapäeval silmast silma. Enne kohtumist andsid nad president Sergio Mattarellale märku, et on valitsuskokkuleppele lähedal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles