Pariisi rünnaku korraldanud tšetšeen oli radikaliseerumise tõttu jälgimise all (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uurijad töötamas Saint Augustini tänaval Pariisi kesklinnas, kus laupäeva õhtul korraldas Tšetšeenia juurtega mees noarünnaku.
Uurijad töötamas Saint Augustini tänaval Pariisi kesklinnas, kus laupäeva õhtul korraldas Tšetšeenia juurtega mees noarünnaku. Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP / SCANPIX

Pariisis laupäeva õhtul noarünnakus ühe inimese tapnud ja nelja vigastanud mees oli uurimisega seotud allikate kinnitusel kantud arvatavate äärmuslaste jälgimisnimekirja.

1997. aastal Tšetšeenias sündinud prantslane oli nn S-nimekirjas, kus on inimesed, kelle puhul kahtlustatakse, et nende radikaalsed vaated võivad kujutada endast julgeolekuriski, ütles allikas AFP-le.

Samas polnud noormees, kelle politsei surnuks tulistas, varem kohtulikult karistatud.

Prantsuse kohtuallikate sõnul on politsei pidanud kinni mehe vanemad, et neid üle kuulata.

Intsident leidis aset Pariisi ooperimaja lähistel Monsigny tänaval laupäeva õhtul.

«Allahu Akbar!» karjus mees telekanali CNN ja brittide rahvusringhäälingu BBC informatsiooni kohaselt. Uudisteagentuuri AFP andmetel on juhtunuga seoses alustatud terrorismiuurimist.

Pealtnägijad kirjeldavad, kuidas inimesed põgenesid «hullunud välimusega» noormehe eest ja varjusid restoranidesse ja kohvikutesse.

Prantsusmaa president Emmanuel Macron tõdes, et riik on pidanud taas maksma «verist hinda». Siseminister Gerard Collomb ülistas sotsiaalmeedias politseiametnike kiiret ja otsustavat tegutsemist.

Kaks rünnakus raskelt haavata saanud inimest jäävad ellu, teatas siseminister Collomb.

Politsei saabus rünnaku sündmuskohale viie minutiga ning üheksa minutit hiljem oli ründaja surnud, ütles peaminister Edouard Philippe.

Korrakaitsjad üritasid ründajat vaigistada taseriga, kuid selle ebaõnnestumisel lasti noaga vehkinud mees maha.

Rünnaku korraldamise võttis omaks äärmusrühmitus ISIS, kuid pole tõestanud, et oli intsidendiga otseselt seotud.

Viimase kolme aasta jooksul on Prantsusmaal islamiäärmuslaste rünnakutes tapetud 245 inimest.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles