Afganistanis sai rünnakutes surma vähemalt kuus inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalalabadi linnas valitsusasutuste vastu täna korraldatud rünnaku paigast on näha kerkimas suitsu.
Jalalabadi linnas valitsusasutuste vastu täna korraldatud rünnaku paigast on näha kerkimas suitsu. Foto: PARWIZ / REUTERS / SCANPIX

Afganistani idaosas Jalalabadi linnas hukkus täna pommiplahvatustes ja valitsusasutuse vastu korraldatud rünnakus vähemalt kuus inimest ja viga sai kümneid inimesi, teatasid ametnikud.

Vähemalt kolm plahvatust toimus linna finantsameti lähistel, teatas Nangarhari provintsi kuberneri pressiesindaja Attaullah Khogyani. Hoonesse sisenes mitu ründajat, lisas ta.

«Julgeolekujõud viibivad piirkonnas ja on asunud nendega võitlusse,» ütles esindaja.

Kohaliku tervishoiuameti kõneisiku Inamullah Miakheli sõnul on surma saanud vähemalt kuus inimest ja linna haiglatesse on toodud umbes 30 vigastatud inimest. Võib eeldada, et ohvrite arv kasvab veel, sest kokkupõrked ründajatega endiselt kestavad.

Keegi pole rünnaku korraldamist veel omaks võtnud.

Jalalabad on Pakistaniga piirneva Nangarhari provintsi pealinn. Mõned provintsi alad on äärmusrühmituse ISIS tugipunktid, kuid regioonis tegutseb ka Taliban.

Talibani võitlejad on tõrjunud Afganistani valitsuse viimaseid üleskutseid alustada rahukõnelusi 16 aastat kestnud relvakonflikti lõpetamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles