Trumpi endine abi aitab Vene oligarhil sanktsioonidest kõrvale hiilida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Deripaska.
Oleg Deripaska. Foto: SCANPIX

USA presidendi Donald Trumpi kampaaniatiimi ja üleminekumeeskonda kuulunud kõrge abi sõlmis hiljuti kokkulepe Vene oligarhi firmaga, aitamaks neil vältida Trumpi administratsiooni kehtestatud sanktsioone.

Valge Maja ametnikega tihedalt suhtlev Bryan Lanza teeb lobitööd Oleg Deipaska energia- ja alumiiniumifirma EN+ grupi heaks, kinnitasid mitu allikat.

Miljardäril Deripaskal on lähedased suhted Vene presidendi Vladimir Putiniga, mille tõttu tabasid aprillis kehtestatud sanktsioonid ka teda.

Lanza aga on muuhulgas CNN kaastöötaja.

Sõlmitud lepingu kohaselt esindab Lanza EN+ grupi juhatuse esimeest, kuid mitte otseselt Deripaskat. Ettevõte püüab parasjagu vähendada Deripaska osalust, et pääseda sanktsioonide alt, kuid eeldatavasti jääb oligarhile siiski arvestatav omandus firmas.

Lanza ja tema tööandja suhtekorraldusfirma Mercury Public Affairs LLC tegevus tundub jäävat tavapärase lobitöö raamistikku. Samas on Trump lubanud korduvalt lõhkuda Washingtoni võimuladviku suhtevõrgustikku, kus isiklikud tutvused tagavad tulusad tööotsad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles