USA delegatsioon saabus Iisraeli Jeruusalemma saatkonna avamisele (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA delegatsiooni saabumine Iisraelisse.
USA delegatsiooni saabumine Iisraelisse. Foto: Reuters / Scanpix

USA presidendi tütar Ivanka Trump ja tema abikaasa Jared Kushner saabusid pühapäeval Iisraeli osana delegatsioonist, mis osaleb esmaspäeval Ühendriikide saatkonna avapidustustel Jeruusalemmas, teatas brittide rahvusringhääling BBC.

Pidustustel osalevad ka USA rahandusminister Steven Mnuchin ja asevälisminister John Sullivan.

USA president Donald Trump pöördub esmaspäeval USA saatkonna avamistseremoonial Jeruusalemmas osaleva umbes 800 külalise poole video vahendusel.

Iisraeli armee teatas laupäeval, et Gaza sektori ja Läänekalda piiri valvavaid vägesid peaaegu kahekordistatakse USA saatkonna Jeruusalemma kolimise ajaks.

Esmaspäeval kolib USA ametlikult oma saatkonna Iisraelis Tel Avivist Jeruusalemma, tunnustades sellega Jeruusalemma Iisraeli pealinnana. Kardetakse palestiinlaste massiliste rahutuste jätkumist Gaza- Iisraeli piiril, kuna palestiinlased peavad Ida-Jeruusalemma oma tulevase riigi pealinnaks.

Hamasi liidrid on viimastel päevadel toetanud katseid tungida läbi Gaza- Iisraeli piiritara Iisraelisse. Egiptus on üks kahest Araabia maast, kel on Iisraeliga rahulepe ning regiooni väljaannetes on spekuleeritud, et Egiptus võib aidata kaasa pingete langetamisele, leevendades rangeid tingimusi Gaza-Egiptuse piiripunktis ja pakkudes enklaavile majandusabi vaoshoituse eest meeleavaldustel.

Alates rahutuste puhkemisest Gaza-Iisraeli piiril 30. märtsil on Iisraeli sõdurid maha lasknud 54 palestiinlast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles