Al-Qaeda liider kutsus seoses USA saatkonna kolimisega üles džihaadile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ayman al-Zawahiri.
Ayman al-Zawahiri. Foto: Facebook

Terrorivõrgustiku Al-Qaeda liider Ayman al-Zawahiri kutsus eile avaldatud videopöördumises kõiki moslemeid üles džihaadile Ühendriikide vastu seoses USA saatkonna Jeruusalemma kolimisega.

«Tel Aviv kuulub samuti moslemitele,» oli viieminutilise video pealkirjaks. Al-Zawahiri sarjas ühtlasi Palestiina omavalitsust, keda süüdistas muu hulgas Palestiina mahamüümises ja USA presidenti Donald Trumpi, kes on paljastanud kaasaegse ristisõja tõelise näo.

«Järeleandmine neile ei vii kuhugi,» rõhutas terrorist, kelle kinnitusel aitab vaid vastupanu ja džihaad.

Al-Zawahiri sõnul kuulutas juba Osama Bin Laden USA moslemite peamiseks vaenlaseks ning rahu ja turvalisus ei saabu enne, kui kõik uskmatud on Muhamedile kuuluvatelt maadelt välja aetud.

Al-Zawahiri pahameelest said oma jao ka kõik islamiriigid, mis astudes maailmaorganisatsiooni, pidades kõnelusi Iisraeliga ja täites ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsioone šariaadiseaduse asemel, on terroristi hinnangul täielikult ebaõnnestunud moslemite huvide kaitsmisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles