Endine USA senaatorite abi aitab nüüd Läti venemeelset parteid (1)

Inga Spriņģe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia linnapea Nils Ušakovs (vasakul), patriarh Kirill, Moskva linnapea Sergei Sobjanin ja Vene peaminister Dmitri Medvedev 2014. aasta septembris tähistamas Moskva päeva.
Riia linnapea Nils Ušakovs (vasakul), patriarh Kirill, Moskva linnapea Sergei Sobjanin ja Vene peaminister Dmitri Medvedev 2014. aasta septembris tähistamas Moskva päeva. Foto: Artjom Geodakjan / ITAR-TASS / Scanpix

USA senaatorite Lindsey Grahami ja John McCaini endine abi alustas Läti parlamendivalimiste eel tööd venemeelse partei Koosmeel heaks, et siluda selle Kremli-meelset kuvandit.

Grahami kampaaniajuhi ja McCaini kampaania asejuhina töötanud Christian Ferry on nüüd sattunud Riia linnapea Nils Ušakovsi palgale. Ferry ülesandeks on abistada Ušakovsi ja tema erakonda Koosmeel oktoobrikuiste valimiste eel strateegilise poliitilise nõustamise, kommunikatsiooni ning küsitluste korraldamisega, teatas nõunik väljaannetele Buzzfeed News ja Re:Baltica.

Ušakovs on püsinud Riia linnapea toolil juba üheksa aastat ja tema erakonnal on Läti parlamendis kõige rohkem kohti. Sellest hoolimata on partei jäänud isolatsiooni, sest teised erakonnad ei soovi Koosmeele kremlimeelse kuvandi ja Ušakovsi Moskva-sidemete tõttu nendega liitu astuda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles