Briti siseministeeriumist leiti metamfetamiini

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metamfetamiin.
Metamfetamiin. Foto: Ralph Orlowski / Reuters/Scanpix

Eelmisel kuul Suurbritannia siseministriks nimetatud Sajid Javid poseeris oma ametiaja alguses narkokoeraga ja lubas, et hakkab narkootikumide vastu karmi võitlust pidama. Paraku paistab, et teade ei jõudnud tema enda alluvateni.

Briti siseministeeriumisse kutsuti politsei pärast seda, kui ühest tualettruumist leiti metamfetamiini ja piip. See leidis aset vaid neli päeva pärast Javidi saamist siseministriks. Esmalt leidsid kange narkootikumi siseministeeriumi turvamehed.

Häbiväärsel kombel leiti narkootikumid samal päeval, mil Javid postitas sotsiaalmeediasse pildi, millel poseerib piirivalvuri ja narkokoeraga. Minister kirjutas Twitterisse: «Pühendunud ja professionaalsete töötajate kõrval on meil ka muljetavaldavad neljajalgsed sõbrad, kes aitavad välja nuuskida narkootikume, raha ja keelatud kaupa. Edasi, Trigger!»

Tegu oli juba kolmanda korraga viimase kuue kuu jooksul, mil siseministeeriumist narkootikume leiti. Aprillis leiti hoonest kokaiini, eelmise aasta detsembris avastati samuti metamfetamiini. Politsei pole aga siiani põhjalikku juurdlust algatanud.

Siseministeeriumi kõneisik ütles: «Politsei hinnangul polnud edasised sammud vajalikud. Me võtame selliseid intsidente väga tõsiselt. Tagame, et läbi viiakse vajalikud toimingud ja politsei soovitusel võetaks kasutusele vajalikud meetmed.»

Scotland Yard kinnitas, et politseinikud käisid sündmuskohal. Aine konfiskeeriti ja toimetati kohalikku politseijaoskonda, praeguseks pole kahtlusaluseid kindlaks tehtud.

Siseministeeriumi külastajad peavad läbima põhjaliku turvakontrolli, mille käigus valgustatakse läbi nii inimesed kui nende isiklikud asjad. Töötajatel on aga läbipääsukaardid, mille abil on võimalik turvaväravad ilma kontrollita läbida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles