Kemerovo ostukeskuse kaasomanik pole ohvrite peredele lubatud hüvitist maksnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kemerovo kaubanduskeskuse põlengus hukkus üle 60 inimese. Väidetavalt oli tulekahjualarm välja lülitatud ja paljud evakuatsiooniteed tõkestatud.
Kemerovo kaubanduskeskuse põlengus hukkus üle 60 inimese. Väidetavalt oli tulekahjualarm välja lülitatud ja paljud evakuatsiooniteed tõkestatud. Foto: Marina Lisova / REUTERS / Scanpix

25. märtsil maha põlenud Kemerovo ostukeskuse kaasomanik Deniss Štengelov lubas kõigi hukkunute perekondadele kopsakat hüvitist. Tänaseks pole makstud ühtki kopikat, kirjutab Meduza.

Kemerovo ostukeskuse põlengus hukkus 60 inimest, nende hulgas 40 last. Štengelov lubas iga hukkunu perekonnale 3 miljoni rubla (40 553 euro) suurust hüvitist.

Igor Vostrikov kaotas tulekahjus terve oma perekonna, aga tema sõnul pole Štengelov tänaseks välja maksnud ühtki kopikat lubatud rahast. Mehe sõnul on regionaalvalitsus teda miljoni rublaga (13 517 euroga) toetanud.

Vostrikovi sõnul tuli valitsuse poolt makstud raha riigitöötajate palkade arvelt. Kuberneri büroo sõnul annetati aga raha vabatahtlikult ja kellegi palgast midagi maha ei arvutatud. Ametnike väitel jõudsid nii regionaalvalitsus kui ka Štengelov 10. mail maksetega lõpule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles