Briti turist langes Itaalia hotellis uimastamise ja grupivägistamise ohvriks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto Itaalias.
Politseiauto Itaalias. Foto: Riccardo De Luca / AP/Scanpix

Lõuna-Itaalias vahistati viis meest, keda süüdistatakse Suurbritanniast pärit 50ndates eluaastates naise uimastamises ja vägistamises. Mehed töötasid kuriteo toimepaneku hetkel hotellis, kus naine ööbis.

Vägistamine leidis aset ajal, mil naine viibis Meta di Sorrentos asuvas hotellis. Tegu on brittide hulgas populaarse turismisihtkohaga, mis asub Napolist lõunas.

2016. aasta oktoobris uimastati naine ja tema tütar nende puhkuse viimasel päeval. Kaks baaritöötajat andsid naistele väidetavalt joogid, mille sisse oli pandud uimastavat ainet. Seejärel otsustasid baaritöötajad vanema naise läheduses asuva basseini juurde viia ning teda vägistada, ütlesid uurijad.

Baaritöötajad olevat uimastatud naise edasi andnud järgmisele hotellitöötajale, kes viis ta töötajate poolt kasutatavasse numbrituppa. Seal olevat oodanud vähemalt 10 meest. Väidete kohaselt vägistasid mehed naist ning tegid temast fotosid. Pärast jõhkrat tegu toimetati proua tema hotellituppa.

Suurbritanniasse jõudes teatas naine juhtumist politseile. Ametnikud võtsid proovid ja leidsid naise kehalt marrastusi.

Itaalia politsei sai oma Briti ametivendadelt informatsiooni ning otsustas konfiskeerida hotellitöötajate mobiiltelefonid. Leiti, et kahtlusalused olid loonud sotsiaalmeediagrupi, mille nimeks oli «Bad Habits» (Pahad kombed). Grupis arutati vägistamise üle ning jagati omavahel seksuaalrünnaku ajal tehtud fotosid.

Politsei sõnul selgus ka DNA proove võrreldes, et naise kehalt leiti jälgi hotellitöötajate DNAst. Naine suutis ühe ründajatest ka tema kaelal olnud tätoveeringu järgi tuvastada. Uriiniproovi analüüsimise järel selgus, et naine oli tõepoolest uimastatud.

Itaalia politsei korraldas täna varahommikul mitmeid reide, mille käigus tabati viis väidetavat vägistajat. Kõik vahistatutest töötasid vägistamise ajal hotellis.

Kohtu teatel suudeti ründajad tabada tänu Itaalia politsei ja Suurbritannia Kenti maakonna politsei heale koostööle, mille käigus leiti ümberlükkamatuid tõendeid, mis naise väiteid kinnitasid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles