Balti riikide välisministrid kohtuvad Trumpi julgeolekunõunik Boltoniga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump (vasakul) ja julgeolekunõunik John Bolton.
USA president Donald Trump (vasakul) ja julgeolekunõunik John Bolton. Foto: Oliver Contreras/Sipa USA/Scanpix

Eesti, Läti ja Leedu välisminister suunduvad nädala keskel visiidile Ameerika Ühendriikidesse, kus nad kohtuvad USA rahvusliku julgeoleku nõunik John Boltoniga.

«Välisminister Sven Mikser kohtub kolmapäeval Washingtonis koos oma Balti kolleegidega USA rahvusliku julgeoleku nõuniku John Boltoniga,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja täna BNSile.

«Neljapäeval viibib välisminister New Yorgis, kus ta võtab osa ÜRO Julgeolekunõukogu avatud debatist «Rahvusvahelise õiguse roll rahu ja julgeoleku tagamisel», mida juhib Poola president Andrzej Duda,» lisas ministeeriumi esindaja.

Välisministeeriumi eelinfo kohaselt oleks välisminister Sven Mikser pidanud kolmapäeval suunduma Riiga, kus tal oli kavas kohtumine oma Läti kolleegi Edgars Rinkēvičsiga, kuid Läti poole teatel jääb visiit ära.   

Kaks ministrit pidid üle andma Eesti-Läti keeleauhinna ning lisaks pidi toimuma välisministrite töölõuna, kus oleks arutatud Iraani tuumalepingut, suhteid USA-ga, ettevalmistusi NATO tippkohtumiseks, suhteid Venemaaga, idapartnerlust ning Euroopa Liiduga seotud teemasid.

Mikser, Rinkēvičs ja Leedu välisminister Linas Linkevičius said viimati kokku reedel Palangas, kus kohtusid ka Venemaalt naasnud Saksa välisministri Heiko Maasiga. 

Kolme Balti riigi välisministrid käisid viimati Washingtonis tänavu märtsis, kui kohtusid ka USA tollase välisministri Rex Tillersoniga. Aprillis nimetas president Donald Trump Ameerika Ühendriikide uueks välisministriks Mike Pompeo.

Trump nimetas Boltoni rahvuslikuks julgeolekunõunikuks 9. aprillil, varem töötas sellel kohal Herbert Raymond McMaster.

Balti riikide välisministrid Rex Tillersoniga.
Balti riikide välisministrid Rex Tillersoniga. Foto: Eric Thayer / Reuters/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles