Kataloonia sai endale Twitteri-käreda mainega presidendi

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Quim Torra (keskel) ja paari nädala eest samuti võimalikuks Kataloonia presidendikandidaadiks peetud Elsa Artadi kollaste lintidega, mis sümboliseerivad nn poliitvange ehk sügisese illegaalse referendumi järel vangistatud iseseisvuslasi.
Quim Torra (keskel) ja paari nädala eest samuti võimalikuks Kataloonia presidendikandidaadiks peetud Elsa Artadi kollaste lintidega, mis sümboliseerivad nn poliitvange ehk sügisese illegaalse referendumi järel vangistatud iseseisvuslasi. Foto: MANU FERNANDEZ / AP / Scanpix

Eile 66 poolt- ja 65-vastuhäälega Hispaania Kataloonia piirkonna uueks presidendiks valitud Quim Torra lubas jätkata võitlust iseseisvuse eest.

Ka teatas Torra, et ta polegi tegelikult Kataloonia president, vaid seda on hoopis riigist põgenenud endine liider Carles Puigdemont. Sarnaselt viimasele kuulub ka 55-aastane Torra nn Costa Brava klanni ehk on pärit katalaani iseseisvuslaste tugipunktist Girona provintsist ja samast sõpruskonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles