Pisargaas tappis Iisraeli-Gaza piiril imiku (8)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli vägede poolt lastud pisargaas.
Iisraeli vägede poolt lastud pisargaas. Foto: Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Iisraeli-Gaza piiritara juures eile toimunud kokkupõrgete käigus kasutatud pisargaasi sissehingamise tõttu suri palestiina imik, teatas Gaza tervishoiuamet täna.

Kaheksakuune Leila al-Ghandour hingas pisargaasi sisse Gaza linnast idas eile. Pole selge, kui lähedal Ghandour ja tema pere piiritarale olid.

Tervishoiuameti sõnul sai kokkupõrgetes surma 58 ja haavata 1360 palestiinlast, kellest 130 seisund on raske või kriitiline. Hukkunute seas on viis alaealist. Palestiina väitel hukkus suurem osa 58 inimesest läbi Iisraeli snaiprite kuulide.  

Eilsed protestid olid suunatud USA saatkonna avamise vastu Jeruusalemmas. Palestiina näeb Ida-Jeruusalemma oma tulevase riigi pealinnana.

Piiritara juurde kogunes kümneid tuhandeid palestiinlasi ning väike osa meeleavaldajatest üritas sellest ka läbi tungida. Piiri valvanud Iisraeli sõjaväelased vastasid lahingmoona kasutamise ja pisargaasiga. 

Meeleavaldaja kandmas Palestiina lippu.
Meeleavaldaja kandmas Palestiina lippu. Foto: Lewis JOLY/SIPA/Scanpix
Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles