Iraan on valmis laiendama koostööd Eestiga (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yazd, Iraan
Yazd, Iraan Foto: Vide Press

Iraani asevälisministri Morteza Sarmadi ütles kohtumisel Eesti suursaadikuga, et Teheran valmis laiendama kahepoolseid suhteid Eestiga. 

Kohtumisel arutasid osapooled võimalusi  kahepoolsete suhete süvendamiseks erinevates valdkondades. Samuti jagati arvamusi regionaalsete ja rahvusvaheliste küsimuste osas, näiteks Iraani tuumalepe ja USA lahkumine sellest, kirjutas Iraani uudisteportaal IFP News.

USA president Donald Trump teatas 8. mail USA lahkumisest tema sõnul «vigasest» rahvusvahelisest tuumaleppest Iraaniga ning kinnitas, et Ühendriigid taaskehtestavad «karmimad võimalikud» majandussanktsioonid islamivabariigi vastu.

Tuumaleppe Iraaniga sõlmisid 2015. aastal Suurbritannia, Hiina, Prantsusmaa, Saksamaa, Venemaa ja USA. Leppega leevendati Iraani-vastaseid sanktsioone vastutasuks islamivabariigi tuumaprogrammi piiramise eest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles