Moskvas meeleavaldajaid nuhelnud kasakas pääses väikese trahviga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasakad meeleavaldajaid nuhtlemas.
Kasakad meeleavaldajaid nuhtlemas. Foto: MAXIM ZMEYEV / AFP/Scanpix

Moskva Tverskoi kohus trahvis kasakaühenduse liiget avaliku korra rikkumise eest 5. mail president Vladimir Putini vastu suunatud protestidel. Trahvi suuruseks oli 1000 rubla ehk 13,5 eurot.

Kremli-meelsed kasakasalgad kaklesid opositsionääridega 5. mail Moskvas Puškini väljakul toimunud protestide käigus. Politseinikud pigistasid silma kinni ja lasid kasakatel meeleavaldajaid nuhelda.

Hiljem avastasid ajakirjanikud, et kasakatel on Moskva linnavalitsusega isegi lepingud, mille kohaselt aitavad kasakaühendused rahvaüritustel korda tagada. Linnavalituse ametnikud on väitnud, et nemad ei saatnud kasakaid 5. mail korda hoidma.

Traditsioonilisi kasakate karvamütse kandvad mehed ühendasid jõud politsei ja sõjaväelastega, et enne Vladimir Putini neljanda ametiaja algust korraldatud meeleavaldused laiali ajada. Selleks kasutati nahast piitsasid.

Hiljem selgus, et kasakad hakkavad korda tagama ka suvistel jalgpalli maailmameistrivõistlustel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles