USA mõistis hukka Krimmi ja Venemaad ühendava silla avamise (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kertši sild.
Kertši sild. Foto: Sergei Malgavko / Sergei Malgavko/TASS/Scanpix

USA välisministeerium mõistis hukka Krimmi ja Venemaad ühendava silla avamise.

«Venemaa poolt silla ehitamine on nagu meeldetuletus Venemaa jätkuvast kavast rahvusvahelisi seadusi eirata,» tõdes välisministeeriumi eestkõneleja Heather Nauert rõhutades, et Krimm on osa Ukrainast.

Euroopa Liit (EL) oli juba varem päeval teinud umbes samasisulise avalduse.

«Venemaa Föderatsioon on ehitanud Kertši silla Krimmi poolsaarele ilma Ukraina nõusolekuta. See kätkeb endas veel üht Ukraina  suveräänsuse ja territoriaalse terviklikkuse rikkumist Venemaa poolt,» ütles ELi välisteenistuse esindaja avalduses.

«Silla ehitamise eesmärk on veelgi suurendada ebaseaduslikult annekteeritud poolsaare jõuga integreerimist Venemaaga ja selle isoleerimist Ukrainast, mille osa see endiselt on,» märgiti avalduses.

Euroopa Liit toonitas, et jätkab Krimmi annekteerimise mittetunnustamist.

Vene president Vladimir Putin sõitis teisipäeval Krimmi silla avamisel sellest ehitustehnikakolonni eesotsas KamAziga üle.

Teksastes ja tuulepluusis riigipea suhtles enne liikluse avamist ehitajatega, ütles «pojehali», ja ronis töölistega koormatud veoauto rooli.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles