Liibanoni võimud tõmbasid geifestivalile kriipsu peale (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beirut Pride'i paelad.
Beirut Pride'i paelad. Foto: Hassan Ammar / AP/Scanpix

Liibanoni võimud peatasid Araabia riikide ainsa seksuaalvähemuste festivali pärast selle organiseerija vahistamist, teatas aktivist täna.

Teist aastat järjest toimunud Beirut Pride algas laupäeval kontserdiga ning pidi kestma nädal aega. Festival hõlmab erinevaid kultuuriüritusi, koosolekuid ja muid esinemisi, mille eesmärgiks on tähelepanu suunamine LGBT kogukonnale. Festival ei hõlma ekstravagantseid paraade, nagu teistes riikides.

Liibanoni julgeolekuamet peatas aga üleeile toimuma pidanud esinemise ja kutsus festivali peakorraldaja Hadi Damieni ülekuulamisele, ütles korraldaja avalduses.

Tal soovitati kirjutada alla lubadusele, et edasised üritused jäetakse ära või muidu ta vangistatakse. Seejärel jätsid aktivistid ära mitu luuleüritust, loojutustamise õhtu ning samuti arutelu seksuaaltervise teemadel.

Kuigi Liibanon on muidu LGBT vähemuse suhtes tolerantsem kui teised Araabia riigid, jäeti ära üritusi ka esimesel Beirut Pride'il.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles