Umbes pooled NATO riigid on kaitsekulude tõstmise graafikust maas (1)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO uue peakorteri sissepääs: aastaid ehitamisel olnud ja mitu korda pidulikult avatud maja peaks suviseks tippkohtumiseks lõpuks täiel tuuril töös olema.
NATO uue peakorteri sissepääs: aastaid ehitamisel olnud ja mitu korda pidulikult avatud maja peaks suviseks tippkohtumiseks lõpuks täiel tuuril töös olema. Foto: John Thys / AFP / Scanpix

Võrreldes 2014. aastaga, kui kõik NATO liitlased andsid tõotuse tõsta kaitsekulud kümnendiga kahe protsendini SKTst, on seis paranenud, aga kasv pole olnud piisav lubaduse täitmiseks, möönab Eerik Marmei Rahvusvahelisest Kaitseuuringute Keskusest (RKK).

Möödunud suveni Eestit suursaadikuna USAs ja enne seda meie kaitse mõttes piirkondlikult tähtsaimas riigis Poolas esindanud Marmei avaldas sel nädalal koos RKK kolleegi ja kaitseminister Jüri Luige nõuniku Henrik Praksiga analüüsi «NATO Brüsseli tippkohtumine: väljavaated ja võimalused». See võtab läbi vähem kui kahe kuu pärast toimuva suurürituse põhiteemad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles