Araabia Liiga koguneb uuesti Gaza vägivallaga seoses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Araabia Liiga kolmapäevasel istungil.
Araabia Liiga kolmapäevasel istungil. Foto: MOHAMED EL-SHAHED / AFP

Araabia Liiga koguneb neljapäeval taas istungile seoses vägivallaga Iisraeli ja Gaza sektori piiril, teatas organisatsioon.

"Ühenduse liikmesriikide välisministritele esitatakse neljapäeval resolutsioonikava, mis sisaldab jõulisi poliitilisi seisukohti toetamaks palestiinlaste vastupanu ja mõistab hukka USA otsuse Jeruusalemma osas," ütles organisatsiooni aseesimees Hossam Zaki.

Araabia Liiga arutas kolmapäeval erakorralisel istungil "Washingtoni ebaseaduslikku otsust" viia USA saatkond Iisraelis Tel Avivist Jeruusalemma.

Iisrael on sattunud rahvusvahelise surve alla esmaspäeval aset leidnud vägivallaga, milles sai surma 62 palestiinlast, kes juudiriigi esindajate sõnul üritasid jõuga piiritarast läbi tungida. Tegemist oli veriseima päevaga alates 2014. aasta sõjast.

Islamiliikumine Hamas on kinnitanud, et enamik ohvritest olid rühmituse liikmed. Gaza sektorit kontrolliva Hamasi kõrge ametnik Salah Bardawil ütles, et enamik äsjastel piirimeeleavaldustel hukkunud 62 palestiinlasest olid islamiliikumise liikmed.

Iisraeli parlamendi spiiker ütles varem päeval Prantsusmaa seadusandjatele, et kümnete palestiinlaste surmas Gaza sektori piiril on süüdi äärmusrühmitus Hamas.

"Me oleme aastaid hoiatanud, et Hamas kavandab piiril sellist rünnakut, et viia mugavas keskkonnas meeleavalduste või demonstratsioonide kattevarjus läbi terroritegevust," ütles Prantsusmaal kahepäevasel visiidil viibiv knesseti spiiker Yuli Edelstein.

"Loobiti süütepomme ja paljud neist olid relvastatud. Piirile paigutati maamiine ja lõhkekehi," rääkis ta Prantsuse parlamendi väliskomisjonis.

"Praegu teevad Iisraeli sõdurid piiril neid lõhkeseadeldisi kahjutuks," lisas Edelstein.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles