FBI uurib 2000 USAs tegutsevat üksikut terrorirakukest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christopher Wray.
Christopher Wray. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) uurib tuhandet üksi tegutsevat radikaliseerunud relvakangelast ja veel tuhandet siseriiklikku terroristi.

FBI juht Christopher Wray teatas, et nn üksi tegutsevad terroristid, kes on radikaliseerunud internetis või sotsiaalmeedias, on FBI vastuterrorismi prioriteet.

Kongressi komitee ees kõneledes märkis Wray, et FBI tegeleb umbes tuhande üksiku terroristi uurimisega kõigis 50 osariigis, mille hulka ei loeta al-Qaedat, Islamiriiki või siseriiklikku terrorismi käsitlevaid juurdlusi.

«Mis muudab need juurdlused nii keeruliseks, on see, et mõne isiku puhul on vaja nii palju punkte ühendada. Nad valivad pehmeid sihtmärke, neil on kergesti kasutatavad relvad: isevalmistatud lõhkekehad, autod, noad, relvad,» selgitas Wray.

Paljud viimaste aastate massitulistamised on kirjutatud nn üksikute huntide arvele, kelle tegevust on keeruline ette ennustada.

Lisaks teatas Wray, et FBI tegeleb ka umbes tuhande siseriikliku terroristi jälgimisega. Anonüümsuse tingimusel rääkinud senati liige lisas, et sinna kategooriasse kuuluvad ka paremäärmuslikud radikaalid, vägivaldsed loomõiguslased ja abordivastased ning afroameerika ja vasakpoolsed äärmuslased.

FBI statistikas on siiski kattuvusi üksikute huntide ja äärmusühenduse Islamiriik poolt radikaliseeritud isikute vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles