Riigiduuma kaitsekomisjoni esimees: Vene rahvuskaardi eriüksus võib olla Süürias

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Šamanov.
Vladimir Šamanov. Foto: Vladimir Fedorenko / Sputnik/Scanpix

Riigiduuma kaitsekomisjoni esimees Vladimir Šamanov ei välistanud täna, et Vene rahvuskaardi eriüksus Rõs (Ilves) võib tegutseda Süürias.

«Kindralstaabi luurepeavalitsuse, siseministeeriumi sisevägede (praegune rahvuskaart) ja erioperatsioonide jõudude eriotstarbelised jõustruktuurid peavad õppima kõige moodsamaid rahvusvahelise terrorismiga võitlemise viise, seepärast ei ole välistatud, et see on just nimelt nii,» ütles Šamanov Interfaxile.

Šamanov jätkas: «Kiirreageerimise eriväeosad on ohvitseriüksused, ja nagu näitas põhiseadusliku korra taastamine meil Põhja-Kaukaasias, on neil tohutu kogemus rahvusvahelise terrorismiga võitlemisel.»

«Nad muutusid koostöös föderaalse julgeolekuteenistusega terrorirakukeste asukohtade tuvastamise põhivahendiks, sh sellistes paikades nagu Dagestan ja Tšetšeenia mägipiirkonnad,» sõnas Vene õhudessantvägede endine ülem Šamanov.

Venemaa rahvuskaartlased 9. mai paraadil.
Venemaa rahvuskaartlased 9. mai paraadil. Foto: Mikhail Metzel/TASS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles