Video ja galerii: Prantsuse politsei ajab pisargaasi abil laiali vasakäärmuslaste protestilaagrit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üle 1500 Prantsuse märulipolitseiniku alutas täna teist operatsiooni Notre-Dames-des-Landes'is kapitalismivastaste protestijate laagri laialiajamiseks.

Protestilaager rajati Nantes'i lähedale põllu serva 2008. aastal, kui võimud pidasid plaani sinna lennuväli rajada. Jaanuaris loobus valitsus lennujaama ehitamise plaanist, kuid kümne aastaga 1600 hektarile laienenud laageri asukad keelduvad lahkumast.

Esimene operatsioon laagri tühjendamiseks tehti aprillis ja see tõi kaasa mitu päeva väldanud raevukad kokkupõrked. Valitsus on tõotanud likvideerida laagri, mis aktivistide sõnul on utoopiline vasakpoolne põllumajanduskommuun.

Tänane operatsioon keskendus kümnekonnale hütile, mis kuu aja eest püsti jäid. Rünnakut alustati varahommikul, käiku lasti pisargaas ja laagri kohal tiirutasid helikopterid, teatasid AFP ajakirjanikud sündmuspaigalt.

Skvotterid pildusid politseinikke barrikaadide tagant süütepudelitega. Siseminister Gérard Collomb on öelnud, et aktivistid keelduvad diskussioonist ega ole nõus võimalusega maa seaduslikule teel oma valdusse saada.

«Olukord ei ole õigusriigi seisukohast vastuvõetav, veel vähem julgeolekukeskkonna ning viimastel nädalatel aset leidnud vandalismiaktide ja obstruktsiooni tõttu,» ütles minister. Prantsuse sandarmeeria ülem Richard Lizurey ütles, et kohale on saadetud 19 üksust, kokku 1500-1700 sandarmit.

Laagri asukad on esitanud 15 taotlust seadustada nende põllumajandusprojektid, seal hulgas loomade ja mesilaste pidamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles