Kaks naist süüdistavad Prantsuse ministrit seksuaalses ahistamises

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georges Tron
Georges Tron Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) endise juhi Dominique Strauss-Kahni ümber puhkenud skandaal kergitas pinnale ka teisi arvatavaid seksuaalkuritegusid Prantsusmaal.

Prantsuse prokuratuuri jõudis kaebus riigisekretäri Georges Troni kohta, vahendas AP. Ringkonnaprokurör Marie-Suzanne Le Queau ei tahtnud selle üksikasju pressile avaldada.

Prantsuse meedia andmetel süüdistavad kaks naist (34- ja 36-aastased) Troni seksuaalses ahistamises. Ajaleht Le Parisien teatab, et väidetavad juhtumid jäid ajavahemikku 2007-2010.

Üht naist esindav advokaat Gilbert Collard kinnitas Reutersile, et kaebuse sisuks on seksuaalne ahistamine.

Naise sõnul sai ta julgustust tulla oma looga välja Strauss-Kahni kinnipidamise tõttu ja tema süüdistamise pärast vägistamiskatses. «Kui ühel väiksel toateenijal oli julgust kaevata Strauss-Kahni peale, siis sain aru, et mul pole õigust vaikida,» rääkis ta ajalehele Le Parisien.

Troni advokaat Olivier Schnerb lükkas süüdistused tagasi ja kinnitas, et tegemist on hoopis tema kliendi au haavamisega.

Tron, kes on ka Draveili linnapea, teatas toimuvast ise peaminister Francois Fillonile. Tema sõnul on hagejateks kaks naist, kes töötasid varem Draveili linnavalitsuses.

Riigisekretäri kahtluste järgi on tegemist poliitilise kättemaksuga. Ta seostab juhtunut rahvusrinde liidri Marine Le Peniga, kes elab Draveilis, vahendas AFP.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles