Euroopa Liit annab kuus liikmesriiki kohtusse (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belchatowi soojuselektrijaama korstnad.
Belchatowi soojuselektrijaama korstnad. Foto: Peter Andrews / Reuters/Scanpix

Euroopa Liit annab kohtusse kuus liikmesriiki, kes pole suutnud sammu pidada õhukvaliteedi standarditega. 

Euroopa Komisjon andis täna Euroopa Kohtusse Prantsusmaa, Saksamaa, Ungari, Itaalia, Rumeenia ja Suurbritannia, sest nad ei ole täitnud õhukvaliteedi norme ega astunud õigel ajal selleks vajalikke samme.

Karmenu Vella.
Karmenu Vella. Foto: Emmanuel Dunand / AFP/Scanpix

Jaanuaris anti riikidele viimane võimalus probleemidega tegelemiseks, aga täna nentis Euroopa Komisjoni keskkonnavolinik Karmenu Vella, et riigid pole piisavalt kiiresti reageerinud. 

«Me ei saa enam kauem oodata,» teatas Vella ja avaldas kartust, et riikidel võtaks vajalike sammude astumine veel mitmeid aastaid aega. 

Jaanuaris said koos kuue riigiga viimase võimaluse ka Hispaania, Tšehhi ja Slovakkia. Nemad on voliniku sõnul teinud piisavalt suuri edusamme ja pääsevad kohtusse minekust. Vella hoiatas, et neil kolmel hoitakse endiselt silma peal. 

Komisjon hoiatas Saksamaad, Itaaliat, Luksemburgi ja Suurbritanniat autode saastenormide eiramise eest.

Euroopa Parlamendi roheliste ja EFA fraktsiooni liikme Bas Eickhouti sõnul on häbiväärne, et mõned Euroopa kõige rikkamad riigid tõrguvad oma kodanike tervist kaitsmast.

Euroopa Liidu arvestuste kohaselt maksab õhureostusest tingitud tervisekahjustuste ravimine igal aastal umbes 20 miljardit eurot. Usutakse, et piirangute järgmise korral oleks võimalik seda summat märkimisväärselt vähendada. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles