Distants eraldab, häda tülikate naabritega ühendab

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast pärja asetamist tundmatu sõduri hauale Kreeka parlamendi ees, suundus president Kersti Kaljulaid päeva alustuseks kohtuma Kreeka riigipea Prokópis Pavlópoulosega, kes ootas teda punasel vaibal koos uhke auvahtkonnaga. Kreeklased korraldavad suurejoonelisi tseremooniaid ning punane vaip oli lahti rullitud ka juba neljapäeva öösel kell 2, kui president saabus Ateena lennujaama.
Pärast pärja asetamist tundmatu sõduri hauale Kreeka parlamendi ees, suundus president Kersti Kaljulaid päeva alustuseks kohtuma Kreeka riigipea Prokópis Pavlópoulosega, kes ootas teda punasel vaibal koos uhke auvahtkonnaga. Kreeklased korraldavad suurejoonelisi tseremooniaid ning punane vaip oli lahti rullitud ka juba neljapäeva öösel kell 2, kui president saabus Ateena lennujaama. Foto: Mattias Tammet / Vabariigi Presidendi Kantselei

Kui Kreekas ametlikul visiidil viibiv president Kersti Kaljulaid kuulas eile lõuna paiku parlamendi istungisaalis ülevaadet hoone ajaloost, selgitas üks Kreeka delegatsiooni liige eestlastele kerge muigega: «Teil on häda Venemaaga, meil on häda Türgiga.»

Kahepäevase visiidi eesmärk on tuletada meede, et riikide vahel on vaatamata distantsile sõbralikud suhted ja et need väärivad hoidmist. Selles vaimus alustasid eilset päeva ka Kaljulaid ja tema Kreeka ametikaaslane Prokópis Pavlópoulos.

Kuigi suurem osa eile suuremas või väiksemas seltskonnas peetud kõnelustest nii presidendipalees kui ka parlamendis toimus suletud uste taga, siis Kreeka president Pavlópoulos loetles juba varem üles mured, mis on tal ja kreeklastel hingel: Küpros, Türgi ja Makedoonia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles