Meedia: USA survestab Berliini loobuma Nord Stream 2-st (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nord Stream 2 osad Saksamaal.
Nord Stream 2 osad Saksamaal. Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

USA survestab Saksamaad loobuma gaasitoruprojektist Nord Stream 2 ning vastutasuks on USA president Donald Trump nõus kaaluma USA ja Euroopa Liidu kaubandusleppe kõneluste taaskäivitamist, ütlesid Saksa valitsusametnikest allikad Saksa uudistekanalile N-TV.

Trump olevat öelnud Saksa kantslerile Angela Merkelile aprillis, et kantsler peaks tegema kõik projekti peatamiseks. Trumpi sõnul on ta nõus vastutasuks kaaluma USA-EL kaubanduskõneluste taaskäivitamist, teatas N-TV.

USA on vastu Nord Stream 2-le, sest see suurendab EL-i sõltuvust Venemaa gaasist, ütles neljapäeval USA abivälisministri asetäitja Sandra Oudkirk väljaandele Bloomberg.

Lisaks pelgab USA, et Venemaa võib projekti varjus panna merepõhja luureseadmeid, lisas Oudkirk.

Tema sõnul võib USA kehtestada sanktsioonid Euroopa firmadele, mis hanget rahastavad. Sanktsioonid kehtestataks seaduse pinnalt mille USA kongress kiitis heaks 2017. aasta augustis.

Kongress kiitis selle heaks vastuseks Venemaa sekkumisele Ukrainas ja arvatavale USA valimistesse sekkumisele. See annab valitsusele voli tegutseda mis tahes Vene energiaprojekti vastu, mille seas on Nord Stream 2, lisas Oudkirk.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles