USAs tappis e-sigareti plahvatus esmakordselt inimese

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

USAs tappis teadaolevalt esimest korda e-sigareti plahvatus inimese.

Põlevast korterist surnuna leitud 38-aastase Tallmadge D'Elia tapsid kaks e-sigareti tükki, mis olid tunginud tema peakoljusse, ütles Pinellase maakonna koroner neljapäeval.

Tuletõrjujad leidsid D'Elia, kui tungisid 5. mail tema korterisse Florida osariigis Peterburi linnas. Tuvastati, et tulekahju põhjustas plahvatanud e-sigaret.

E-sigareti valmistas Filipiinidel tegutsev Smok-E Mountain, kirjutas kohalik päevaleht Tampa Bay Times.

See kuulub mehaaniliselt modifitseeritud klassi, millel puuduvad mõned elektroonilised kaitsed, mis ei lase e-sigaretil üle kuumeneda.

«Reguleeritud seadmel on üldiselt elektrooniline vooluring, sisseehitatud turvaseadmed ja selle võimsust saab reguleerida. Mehaaniliselt modifitseeritud varianti seevastu ei saa reguleerida ning atomiseerija lihtsalt võtab voolu patareist,» ütles Ameerika veipimisühingu president Gregory Conley.

«Kui mehhaaniliselt modifitseeritud variandi patarei annab liiga palju voolu ning seadmel pole piisavalt õhuauke, mis lubaksid patareil jahtuda, siis on plahvatusoht,» lisas ta.

Koroneri teates ei öeldud, mis e-sigareti plahvatama pani.

USA eriolukordade ameti ehk FEMA andmeil seostatakse e-sigarettidega 2009.-2016. aastal 195 tulekahju ja plahvatust. Ükski neist ei lõppenud surmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles