Hispaania politsei lõhkus paadipõgenikke röövinud jõugu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix

Hispaania politsei teatas neljapäeval, et lõhkus jõugu, mida kahtlustatakse Hispaaniasse Marokost paadiga saabunud põgenike röövimises ja nende eest lunaraha nõudmises.

Jõuk väidetavalt ootas kuniks immigrantide paadid maabuvad Hispaania lõunaosas asuva Algecirase lähistel randadel ning maabumise järel lubas reisjatel aidata leida Hispaanias asuvaid pereliikmeid, ütles politsei.

Seejärel viidi ohvrid Algecirases asuvasse majja, kus nad pandi luku taha ja sunniti loobuma mobiiltelefonist ning muudest isiklikest asjadest.

Seejärel helistasid jõugu liikmed ohvrite pereliikmetele ning nõudsid vabastamise eest 500-2000 eurot. Enne kõnet kuulasid nad ohvrid läbi, et "anda hinnangut, kui palju nad saavad lähedastelt nõuda", lisas politsei.

Politsei pidas uurimise raames kinni viis kahtlusalust. Neist neli olid pärit Marokost - kolm meest ja üks naine - ja nad elasid Hispaanias seaduslikult. Viies oli hispaanlanna.

Väidetavalt teostasid röövimised mehed ning röövitute üle pidasid järelevalvet naised.

Politsei ei osanud öelda, mitu inimest kahtlusalused röövisid.

Võimude sõnul algas uurimine 2017. aasta augustis, kui selgus, et Hispaaniasse saabunud paadipõgenikke röövitakse peatselt pärast saabumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles