Sergei Skripal pääses haiglast välja (3)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Skripal.
Sergei Skripal. Foto: TASS/Scanpix

Märtsi alguses mürgitatud endine spioon Sergei Skripal pääses täna hommikul Salisbury haiglast välja, teatas BBC.

66-aastane Skripal leiti koos oma tütre Juliaga 4. märtsil Salisbury linnas pingilt teadvusetuna. Hiljem selgus, et Skripalid mürgitati vedelal kujul närvimürgiga Novitšok. Mõlemad olid pikalt kriitilises seisundis, aga Julia paranes kiiremini ja naine lasti 9. aprillil haiglast välja. Skripalide kõrval sattus haiglasse ka politseinik Nick Bailey, kes samuti Novitšokiga kokku puutus.  

Haigla teatas tänases avalduses, et kuigi patsiendid on haiglast välja lastud, on neil endiselt õigus terviseandmete konfidentsiaalsusele ja seetõttu ei tohi välja anda täpsemaid detaile neile antud ravi osas.

Briti võimud peavad mürgitamise eest vastutavaks Venemaad. Vahejuhtumi järel sai alguse suur diplomaatiline kriis ning mitmed Suurbritannia liitlased saatsid Vene diplomaate ja luurajaid riigist välja. Venemaa vastas peegelmeetmetega ja saatis omakorda välja lääneriikide diplomaate. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles