KOHALIK VAADE. Lääne-Balkani riikidel ei tasu euroliidust veel unistada

Jure Brankovič
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paremalt: Serbia president Aleksandar Vučić, Saksa kantsler Angela Merkel, Kosovo president Hashim Thaçi ja Balkani tippkohtumist võõrustanud Bulgaaria peaminister Boiko Borissov Sofias .
Paremalt: Serbia president Aleksandar Vučić, Saksa kantsler Angela Merkel, Kosovo president Hashim Thaçi ja Balkani tippkohtumist võõrustanud Bulgaaria peaminister Boiko Borissov Sofias . Foto: VASSIL DONEV / REUTERS / Scanpix

Poliitikat on nimetatud võimalikkuse kunstiks ja Lääne-Balkan näitab ära selle, kuidas prominentsed Brüsseli kunstnikud töötavad.

Balkani riikide Albaania, Bosnia ja Hertsegoviina, Serbia, Montengro, Makedoonia ja Kosovo jaoks asuvad väljavaated Euroopa Liiduga liitumiseks kuskil kaugel ja uduses tulevikus. Paistab, et enne jõuab Ühendkuningriik end ühendusest edukalt välja logida, kui need riigid saavad lõpliku heakskiidu isegi Brüsseli klubisse viivale pikale teele astumiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles