Fotod: Texase osariigis toimus koolitulistamine, hukkus kümme inimest (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA Texase osariigi Santa Fe keskkoolis toimus täna tulistamine. Viimaste andmete kohaselt hukkus kümme inimest ning tulistaja on politsei poolt kinni peetud.

Kohaliku aja järgi täna hommikul kella 7.30 ja 7.45 vahel toimus tulistamine kooli kunstiklassis, ütlesid tunnistajad ABC Newsile. CNNi andmetel kuulsid õpilased seni teadmata põhjusel käivitunud tuletõrjehäiret, seejärel kostusid lasud.

«Õpetajad ütlesid, et me paigale jääksime, aga me lihtsalt jooksime minema,» lausus CNNile 14-aastane Angelica Martinez, kes enda sõnul kuulis nelja lasku.

Viimastel andmetel on hukkunud kümme inimest, neist enamik õpilased.

Väidetavalt kasutas tulistaja veretöö toime panemiseks pumppüssi. Direktori asetäitja Cris Richardsoni sõnul on kahtlusalune, 17-aastane õpilane Dimitriou Pagourtzis kinni peetud. Šeriff Ed Gonzalez teatas hiljem Twitteris, et seoses tulistamisega on kinni peetud veel üks õpilane. 

Rünnakus sai viga ka üks politseinik.

Võimuesindajate sõnul leidsid nad hiljem koolist ja selle lähedusest lõhkekehad - torupommid ja ümber ehitatud kiirkeetjad.

Santa Fe väikelinnas elab umbes 13 000 inimest, linn asub Houstonist kagus. Santa Fe keskkoolis õpib umbes 1400 õpilast.

Tegemist on juba kolmanda koolitulistamisega kaheksa päeva jooksul ning 22. koolitulistamisega käesoleval aastal USA-s.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles