Kosovo mõistis terrorirünnaku kavandamise eest vangi kaheksa albaanlast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtusaalis.
Kohtusaalis. Foto: Visar Kryeziu / AP

Kosovo kohus mõistis reedel vangi kaheksa albaanlast, kes süüdistuse kohaselt kavatsesid 2016. aastal rünnata Iisraeli jalgpallimeeskonda Albaanias peetud mängu ajal, edastas kohalik meedia.

Pristina kohtunik Hamdi Ibrahimi mõistis reedel rühma juhile Visar Ibishile kümneaastase vanglakaristuse. Seitse ülejäänud meest pääsesid ühe- kuni kuueaastaste vanglakaristustega. Üheksandale rühmaga seotud mehele mõisteti 2500 euro suurune rahatrahv.

"Meie maal pole äärmuslusele kohta," märkis kohtunik otsust ette lugedes.

Prokuratuuri andmetel koordineerisid rünnaku ettevalmistamist kaks albaanlast, kes võitlesid Süürias sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) ridades.

Võimude andmetel tegutseb Süürias ja Iraagis islamistide ridades praeguse seisuga veel umbes 180 Kosovo kodanikku.

Kosovo käivitas möödunud nädalal programmi, mille eesmärk on deradikaliseerida vangistatud džihadistid, muu hulgas on kavas vanglatesse loenguid pidama saata mõõdukaid imaame. Üle 90 protsendi Kosovo 1,8 miljonist elanikust on mõõdukat islamit praktiseerivad moslemid. Kuid mõne viimase aasta jooksul on Süürias ja Iraagis võitlevate džihadistidega ühinenud üle 300 Kosovo kodaniku, kellest umbes 50 on tapetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles