Venezuelas sai vanglarahutustes surma 11 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla Irribarrenis.
Vangla Irribarrenis. Foto: LUIS ROBAYO / AFP

Venezuela põhjaosas asuvas vanglas puhkenud mässus sai surma vähemalt 11 inimest, teatasid reedel vangide sugulased ja vabaühendus.

Veel 28 inimest sai märulis vigastada. Enamustel ohvritel olid noa- ja kuulihaavad.

"Toimus mäss, mis päädis 11 inimese, sealjuures kahe valvuri ja üheksa vangi, surmaga," ütles vangide õiguste tagamisele keskenduva organisatsiooni juht Carlos Nieto.

Hukkunute sugulaste andmetel sai Iribarreni linnas asuvas vanglas rühm kinnipeetavaid valvurilt kätte tulirelva, mille järel puhkes 20 minutit kestnud tulevahetus.

"Laibad on kohutavas seisundis. On väga palju haavu. Inimesi on pussitatud ja tulistatud. Tänu jumalale polnud minu venda surnukuuris," ütles ühe vangi tundmatuks jääda soovinud naissugulane.

Iribarreni vanglas istub ka opositsioonijuht Gilbert Caro, kes vangistati juba eelmise aasta jaanuaris kahtlustatuna terrorismis.

Märtsis hukkus Valencia linna politseijaoskonna vangikongides puhkenud tulekahjus 68 kinnipeetavat. Põlengu algatasid vangid ise, kes lootsid, et valvurid nad välja lasevad. Aprillis mõisteti surmades süüdi viis politseinikku.

Venezuela vanglad on äärmiselt ülerahvastatud ja halvasti varustatud.

Venezuelas kestab mitmendat aastast majanduskriis, mis Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) hinnangul on üks nüüdisaja hullemaid. Hiiglaslikest naftavarudest hoolimata valitseb riigis hüperinflatsioon, elanikel ei ole igapäevast toitu ja ravimeid, levib vägivald ja lootusetu olukorra tõttu on kodumaalt põgenenud ligi miljon inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles