Põhja-Korea armeeohvitser põgenes üle piiri Lõuna-Koreasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea mereväelased läbi binokli Põhja-Koread jälgimas.
Lõuna-Korea mereväelased läbi binokli Põhja-Koread jälgimas. Foto: Ahn Young-Joon / AP/Scanpix

Põhja-Korea armeeohvitser ja üks tsiviilisik põgenesid üle Kollase mere Lõuna-Koreasse, teatasid kohalikud meediakanalid.

«Baengnyeongi saarest põhjas märgati Koreade piiri lähedal väikest paati. Alusel oli majori auastmes ohvitser ja tsiviilisik, kes avaldasid soovi üle joosta,» kirjeldas valitsusallikas Lõuna-Korea uudisteagentuurile Yonhap.

Läinud aasta novembris jäi Põhja-Korea ja Lõuna-Korea vahelisele piirile püstitatud videolintidele, lõunasse põgenev sõdur, kelle pihta tulistasid põhja sõdurid mitu kuuli.   Videos on näha, kuidas ta demilitariseeritud tsooni Lõuna-Korea poolele jõudes kokku kukub ja Lõuna-Korea sõdurid teda roomates päästma tõttavad. 

USA president Donald Trump teatas 10. mail, et kohtub Põhja-Korea liidri Kim Yong-uniga 12. juunil Singapuris ning tõenäoliselt arutatakse selle käigus Pyongyangi tuuma- ja raketiprogramme. Päev varem oli USA välisminister Mike Pompeo kohtunud Pyongyangis Põhja-Korea liidriga ning aidanud vabastada kolm diktaatorlikus riigis vangi saadetud ameeriklast.

Samas on Pyongyangi leebem ja avatum suhtumine taas Souli ja Washingtoni ühiste sõjaliste õppuste tõttu jahenenud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles