Türgi: Iisrael teeb palestiinlastele seda, mida natsid juutidele (15)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad Iisraeli lippu põletamas.
Meeleavaldajad Iisraeli lippu põletamas. Foto: Ebrahim Noroozi / AP/Scanpix

Türgi kutsus kokku Islami Koostöö Organisatsiooni (IKO) erisessiooni, et hukka mõista Iisraeli ja USA tegevus, vahendab Deutsche Welle.

57-liikmelise kogu sõnul toetab USA Iisraeli metsikuid kuritegusid.

Türgi president Recep Tayyip Erdogan süüdistas eile Iisraeli riiklikus terroris ja vägivallas ning võrdles nende tegevust Palestiina vastu natside tegevusega holokausti ajal. Viimastel nädalatel on Iisraeli julgeolekuväed Gaza tsoonis tapnud enam kui 100 palestiinlast, nende hulka kuulub umbes 60 esmaspäeval hukkunud meeleavaldajat.

Türgi president Recep Tayyip Erdogan.
Türgi president Recep Tayyip Erdogan. Foto: / AP

«Teise maailmasõja ajal koonduslaagrites õudusi talunute lapsed ründavad nüüd natse häbisse jätvate meetoditega palestiinlasi,» ütles Erdogan islamiliidritele pärast erakorralise kogu kokkukutsumist. Türgi presidendi hinnangul premeerib Washington Iisraeli kuritegusid oma saatkonna kolimisega Tel Avivist Jeruusalemma.

Palestiinlased peavad Jeruusalemma idaosa oma pealinnaks ning seal asuvad al-Aqsa mošeed peetakse kolmandaks pühamaks paigaks maailmas. Mošee asub Templimäel, mida peavad pühaks ka juudid ja kristlased.

«USA käsi katab palestiinlaste veri,» ütles Erdogan ja lisas, et USA saatkonna kolimine Jeruusalemma on uus rünnak islamimaailma vastu.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles