Lavrov: Venemaa ja Lääne vahel ei ole uut külma sõda (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Lavrov.
Sergei Lavrov. Foto: YURI KADOBNOV / AFP/Scanpix

Vene välisminister Sergei Lavrov tunnistas ajaleheusutluses, et suhted läänega on pingelised ja komplitseeritud, kuid see ei tähenda uut külma sõda.

«Minu arvates ei ole kohane rääkida külma sõja teisest väljaandest, sest külma sõda iseloomustas jäik sõjalis-poliitiline vastasseis kahe ideoloogilise süsteemi ja sotsiaalmajandusliku valitsemismudeli vahel. Praegu selliseid maailma tõeliselt lõhestavaid vastandlikke ideoloogiaid ei ole,» ütles Lavrov Argentina ajalehele Clarín.

Ta lisas, et Berliini müüri langemisest on möödas mitukümmend aastat, aga Euroopas ei ole eraldusjooned kadunud. «Ehkki Berliini müüri langemisest on möödunud ligi 30 aastat, on mõned selle märgid Läänes ikka veel alles. Näiteks Põhja-Atlandi alliansi kujul.»

Lavrov kinnitas, et suhted Ladina-Ameerika kui piirkonnaga on Vene välispoliitika jaoks endiselt väga väärtuslikud. «Me teeme Ladina-Ameerikaga koostööd avatud ja ideoloogiavaba programmi alusel. Meie suhted ei ole suunatud kellegi vastu.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles