Texase koolitulistaja säästis inimesi, kes talle meeldisid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dimitrios Pagourtzis.
Dimitrios Pagourtzis. Foto: SOCIAL MEDIA / REUTERS/Scanpix

Teismeline, kes USAs Texses Santa Fes eile koolis tule avas ning kümme inimest maha lasi ja veel kümmet haavas, tunnistas, et vältis nende sihtimist, kes talle meeldisid, vahendab CNN.

17-aastane Dimitrios Pagourtzis teeb politseiga koostööd, kuid kautsjoni vastu teda uurimise ajaks vabaks ei lasta. Teda süüdistatakse mitme inimese mõrvas ja avaliku teenistuja ründamises. Pagourtzis kasutas viimastel andmetel käsirelva ja püssi, mis kuulusid ta isale. Esialgu pole teada, kas isa teadis, et poeg relvad võttis.

Dimitrios Pagourtzis kohtunikega vestlemas. 
Dimitrios Pagourtzis kohtunikega vestlemas. Foto: Kelsey Walling / AP

Pagourtzis ei öelnud video vahendusel kohtus viibides palju. Tema avatud tules hukkus üheksa õpilast ja üks õpetaja. Ta säästis enda sõnul talle meeldinud inimeste elu, sest tahtis, et nad tema lugu levitaksid.  

Võimuesindajate sõnul leidsid nad hiljem koolist ja selle lähedusest lõhkekehad - torupommid ja ümber ehitatud kiirkeetjad.

Santa Fe väikelinnas elab umbes 13 000 inimest, linn asub Houstonist kagus. Santa Fe keskkoolis õpib umbes 1400 õpilast.

Juhtumiga seoses on kinni peetud veel teinegi õpilane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles