Navalnõi erakond sai nimeks Tuleviku Venemaa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Navalnõi.
Aleksei Navalnõi. Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP/SCANPIX

Venemaa opositsioonijuhi Aleksei Navalnõi erakond sai asutamiskongressil nimeks Tuleviku Venemaa.

Navalnõi ise kongressil ei osale, sest kohus mõistis ta teisipäeval 30 päevaks trellide taha sanktsioneerimata meeleavalduse korraldamise eest enne president Vladimir Putini neljanda ametiaja algust.

Kongressil partei esimeest ei valitud.

Tuleviku Venemaa esindajad loodavad kahe nädala jooksul esitada justiitsministeeriumisse partei registreerimiseks vajalikud dokumendid, ütles Navalnõi Korruptsioonitõrjefondi jurist Ivan Ždanov, kes valiti erakonda juhtiva kesknõukogu sekretäriks.

«Praegu peetakse piirkondade koosolekuid, nad saadavad meile nende koosolekute protokollid, me koostame paketi ja edastame selle justiitsministeeriumile, »märkis Ždanov.

Tema sõnul oli tegemist neljanda asutamiskongressiga, ühtekokku on erakond pidanud seitse suurkogu. Ždanov avaldas veendumust, et ühel hetkel partei ka registreeritakse, kuid lisas, et ilmselt ei olnud see viimane kongress, mis korraldada tuleb.

«Me ootasime ka justiitsministeeriumi esindajaid, kuid nemad kohale ei ilmunud,» lisas ta.

Kongressil osales 124 delegaati 60 Venemaa piirkonnast.

Delegaadid otsustasid luua erakonna ja selle piikondlikud harud ning kiitsid heaks partei põhikirja.

Justiitsministeeriumi oli teavitatud Tööpealkirja nimelise erakonna loomisest, ütles Navalnõi, tuues põhjenduseks, et siis ei saa keegi seda enne kongressi spoilerparteid registreerides ära varastada.

Navalnõi on üritanud alates 2014. aastast registreerida erakonda nimega Progressipartei. Viimase katse tegi ta 2018. aasta jaanuaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles