Kataloonia uus president nimetas ministriteks kaks vangistatud iseseisvusmeelset

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Quim Torra.
Quim Torra. Foto: ALBERTO ESTEVEZ / AFP/Scanpix

Hispaania autonoomse piirkonna Kataloonia uus president Quim Torra nimetas kaks vangistatud iseseisvumist toetanud poliitikut ministriteks.

Madrid võib Torra ametissenimetatud kandidaadid tagasi lükata ja on rõhutanud, et vastne valitsus peab olema seaduslik ja elujõuline. Kataloonia presidendi valitsuskandidaatide hulka kuulub 13 nõunikku, sealhulgas Jordi Turull ja Josep Rull, kes viibivad hetkel Madridi lähedal vahi all.

Lisaks on kaks nõunikku, Toni Comin ja Lluis Puig, eksiilis Belgias, kuhu nad põgenesid koos endise Kataloonia presidendi Carles Puigdemontiga.

Nii Turull ja Rull teatasid Twitteris, et võtavad pakkumise vastu.

Torra on 55-aastane toimetaja, kes on pikalt teinud kampaaniat Kataloonia iseseisvuse heaks ja nimetab end Puigdemonti asemikuks ja tema koha täitjaks tema naasmiseni.

Madrid tahab, et Saksamaal viibiv Puigdemont antaks Hispaaniale välja. Teda süüdistatakse avalike vahendite väärkasutamises. Läinud kuul lükkas Saksa kohus väljaandmispalve tagasi ja vabastas ta kautsjoni vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles