Seattle'i lähedal murdis puuma jalgratturi maha (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puuma.
Puuma. Foto: CARLOS JASSO / REUTERS/Scanpix

USA läänerannikul Seattle'i lähedal ründas puuma eile hommikul kaht maastikuratastega metsas sõitnud meest, tappis ühe ja vigastas teist, kirjutas ajaleht Seattle Times.

Sündmuspaigale saabunud looduspolitseinikel õnnestus puuma kätte saada ja maha lasta.

Vigastatud mees toimetati haiglasse, tema seisund ei ole eluohtlik.

Politsei sõnul rääkis mees, et puuma ründas esimesena teda. «Ta hüppas esimese ohvri kallale ja ründas teda. Teine ohver pöördus ja hakkas ära jooksma. Puuma nägi seda ja sööstis talle järele,» vahendas seersant Ryan Abbott ellu jäänud ohvri juttu. «Esimene mees nägi, kuidas puuma tema sõpra tirib. Ta istus ratta selga ja hakkas eemale sõitma.»

Vigastatud mehel tuli sõita üle kolme kilomeetri, enne kui ta levipiirkonda jõudis ja sai abi kutsuda.

Abbott rääkis, et kui päästjad kohale jõudsid, kulus neil ohvri otsimisele veel pool tundi. Mees leiti surnuna ja puuma seisis saagi otsas. «Nad tulistasid ja ehmatasid teda ning ta jooksis ära.»

Alles mitu tundi hiljem leiti puuma mõnesaja meetri kauguselt puu otsast ja lasti maha.

Washingtoni osariigi puuma- ja karuekspert Rich Beausoleil ütles, et jalgrattur on viimase 94 aasta jooksul teine puumaohver osariigis. «Aga sedagi on palju.»

Tervel Ameerika mandril levinud kaslaste sugukonda kuuluv puuma on Seattle Timesi andmetel kaitsealune liik. Osariigi võimud annavad igal aastal loa 250 puuma küttimiseks

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles