Paremäärmuslaste rünnak viis Thessaloniki linnapea haiglasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad Kreekas Thessalonikis.
Meeleavaldajad Kreekas Thessalonikis. Foto: Sakis Mitrolidis / AFP/Scanpix

Kreeka suuruselt teise linna Thessaloniki linnapea toimetati täna varahommikul arvatavate paremäärmuslaste rünnaku tõttu meeleavalduselt haiglasse, ütlesid ametnikud.

75-aastane Yiannis Boutaris viidi minema tseremoonialt, millega mälestati Türgi Musta mere kreeklaste kallal toime pandud tapatalguid Esimese maailmasõja ajal ja järel.

Rahvahulgas puhkes vägivald.

«Nad lõid mind igale poole. Löödi rusikatega ja tõugati,» rääkis Boutaris pühapäeval uudisteagentuurile ANA, kuid kinnitas, et tema vigastused ei ole tõsised.

Sündmuspaigalt tehtud salvestused näitavad, et algatuseks hakkas rahvas Boutarisele vahele segama, kui ta aga lahkuma asutas, lendasid tema poole mitmesugused esemed ja linnapea kukkus maha. Mõned kallaletungijad üritasid ka Boutarise auto aknaid sisse lüüa.

Peamnister Alexis Tsiprase büroo nimetas ründajaid paremäärmuslikeks kõrilõikajateks.

Boutaris on korduvalt ärritanud Kreeka rahvuslasi avaldustega Makedoonia, Türgi ja Iisraeli kohta. Nii näiteks on ta nimetanud Kreekas vihatud kaasaegse Türgi riigi rajajat Kemal Atatürki suureks juhiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles