Luksusvilla ostnud Hispaania erakonna juht paneb ametikoha hääletusele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pablo Iglesias.
Pablo Iglesias. Foto: Andrea Comas / Reuters /Scanpix

Luksusvilla ostuga valijate hukkamõistu pälvinud Hispaania vasakäärmusliku erakonna Podemos esimees otsustas korraldada liikmete hulgas usaldushääletuse.

Pablo Iglesias tegi kolmapäeval teatavaks, et võttis koos elukaaslase, erakonna parlamendi pressiesindaja Irene Monteroga 540 000 eurot laenu, et osta villa Madridist põhjas Galapagaris.

Kaksikuid ootav paar ütles Facebookis tehtud avalduses, et ostsid maja oma lastele võimalikult tavalise lapsepõlve kindlustamiseks.

Sammuga polnud rahul mitmed erakonna liikmed. Partei loodi 2014. aastal kokkuhoiurežiimist kurnatud ja eliidi peale pahase valijaskonna huvide kaitseks.

Nii teatasid Iglesias ja Montero, et lasevad Podemose liikmetel hääletada, kas nad peaksid ametis jätkama.

«Kui kellegi usaldusväärsus kahtluse alla seatakse, tuleb tagajärgedega silmitsi seista,» ütles Iglesias ajakirjanikele. «Podemose liikmetel tuleb otsustada, kas me oleme väärt ametisse jääma või soovivad nad meie tagasiastumist.»

Iglesiase kritiseerijad meenutavad, et 2012. aastal pani ta ise toonasele majandusministrile Luis de Guindosele pahaks luksuskorteri ostmist.

Podemos lubas avaldada hääletuse üksikasjad homme.

Viimaste arvamusküsitluste põhjal toetab Podemost 19,6 protsenti valijaist ning ta on sellega parteide pingereas neljas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles