Ametlik visiit Kreeka eripäradega

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaid ja riigikogu liige Hanno Pevkur jalutamas läbi Ateena tagasi hommikuselt külaskäigult akropoli. Selleks oli turvameeste esimene ehmatus plaanimuutuse pärast üle läinud.
President Kersti Kaljulaid ja riigikogu liige Hanno Pevkur jalutamas läbi Ateena tagasi hommikuselt külaskäigult akropoli. Selleks oli turvameeste esimene ehmatus plaanimuutuse pärast üle läinud. Foto: Mattias Tammet / Vabariigi Presidendi Kantselei

President Kersti Kaljulaidi kahepäevase Kreeka visiidi kokkuvõtteks sobib ilmselt kõige paremini Ateenas Eestit esindava suursaadiku Priit Pallumi mõte, et ega külaskäigu eesmärk olegi probleeme lahendada, vaid lihtsalt ennast näidata ja üksteist tundma õppida.

Kui kohtumistel nii president Prokópis Pavlópoulose, peaminister Aléxis Tsíprase kui opositsioonijuhi Kyriakos Mitsotakisega, aga ka nõupidamisel Euroopa Piiri- ja Rannikuvalve Ameti (Frontex) staabis, arutati mõistagi tõsiseid muresid – Euroopa koostööd, põgenike olukorda, probleeme naabritega –, siis üksteise olemusest said mõlemad delegatsioonid ilmselt rohkem aimu tegevuste käigus, mis ei toimunud nõupidamistelaua ümber.

Nii näiteks jääb presidentide ametlikust õhtusöögist ilmselt kõige eredamalt meelde see, et kontrolli käigus avastati, et pidulikul üritusel kasutati ka illegaalset tööjõudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles