Venemaa kardab jalgpalli MMil droonirünnakuid (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli droon Gaza sektori juures.
Iisraeli droon Gaza sektori juures. Foto: SAID KHATIB / AFP/SCANPIX

Kuna Venemaal suvel toimuvatel jalgpalli maailmameistrivõistlustel on oht droonirünnakuteks, seatakse üles mobiilsed elektroonilise sõjapidamise keskused.

Venemaa sõjavägi püstitab elektroonilise sõjapidamise keskused 11 linna, kus 14. juuni ja 15. juuli vahel mänge peetakse. Võimudele on antud korraldused ka alkoholimüügi piiramiseks ning võimalike meeleavalduste takistamiseks.

Selle aasta alguses rünnati Venemaa Khmeimimi õhuväebaasi Süürias kahel korral droonide abil. Väidetavalt sai rünnakute käigus kahjustada seitse lennukit, Moskva on selliseid andmeid eitanud.

Vene kaitseministeeriumi sõnul olid rünnakuteks kasutatud droonid nii keerulise ehitusega, et tõenäoliselt pidid nende arendamisel abiks olema teised riigid. 

Jaanuaris toimunud rünnak oli esimene, mille käigus terrorirühmitused rünnaku korraldamiseks nn drooniparve kasutasid. Washington Posti andmetel rünnati Khmeimimi baasi 13 drooniga. 

Kuigi ainsate rühmitustena kasutavad militaardroone Hamas ja Hezbollah, siis hoopis tihedamini kasutatakse populaarsust koguvaid tsiviildroone.

Näiteks on teada, et terrorirühmitus Islamiriik (ISIS) on mitme aasta vältel arendanud drooniprogrammi, mille käigus ehitatakse tsiviildroone ümber. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles